Tørt hår? Min gjør-det-selv løsning – de beste fuktighetsgivende hårmaskene

Postet i: Gjør Det Selv

Vann er en viktig livskilde. Vi trenger det ikke bare for å holde oss sunne, men også – som selvfølgelig er superviktig, spesielt for oss damer – for å opprettholde et ungdommelig og vakkert utseende. Hver eneste celle i kroppen vår trenger vann. Uten det, tørker huden vår inn og rynkene melder seg, neglene brekker av og håret blir glansløst. I ekstreme tilfeller, blir håret så dehydrert at hårsekkene krymper så håret rett og slett faller ut med roten.

For å hjelpe deg med å visualisere hva som skjer med kroppen (og skjønnheten) uten tilstrekkelig fuktighet, kan du forestille deg en plante som ikke blir vannet. Mennesker – akkurat som planter – bare visner bort. Det er spesielt vanskelig å tilføre fuktighet i håret fordi det konstant utsettes for skadelige atmosfæriske faktorer, i tillegg til at vi selv medvirker i forverringen (ved å bruke produkter med alkohol, tunge silikoner, lakker, skum, geleer, rettetanger, hårfønere osv.). Det er ikke rart at håret taper på fuktighet så raskt. Det du kan gjøre for å hjelpe håret er å behandle det med en god hårmaske som tilfører rikelig med fuktighet minst en gang i uken. Selvfølgelig kan denne lages hjemme. Sjekk ut mine topp 3 gjør-det-selv fuktighetsgivende masker.

DE 3 BESTE HJEMMELAGDE FUKTIGHETSGIVENDE HÅRMASKENE

FUKTIGHETSGIVENDE HÅRMASKE MED AVOKADO OG YOGURT

Yogurt fungerer perfekt som Ph-balanserer for huden, og gir håret det aller viktigste – proteiner, som også inneholder mye kalsium. Avokado er en skikkelig vitaminbombe for håret ditt. Den inneholder 7 ulike vitaminer, og alle er uvurdelige. Jeg liker å skjemme bort håret mitt med en hårmaske somm inneholder naturlige oljer som virkelig treffer blinkskudd når det kommer til hårpleieprodukter. Jeg er forelsket i jojobaolje, druefrøolje og arganolje. Jeg prøver alltid å bruke et par dråper av hver. Til ekstremt tørt hår anbefaler jeg linfrøolje, bomullsfrøolje, svart spisskummenolje og nattlysolje.

Fuktighetsgivende hårmaske med avokado – ingredienser

 • En halv avokado
 • 3/4 kopper naturell yogurt
 • en teskje naturlig olje eller en egen oljeblanding

Bland alt sammen og masser inn i håret.

La det sitte i 15 minutter.

Skyll av.

Vask håret ditt med en mild sjampo.

Bruk masken minst en gang i uken.

FUKTIGHETSGIVENDE HÅRMASKE MED LAVENDEL

Lavendelolje er et fantastisk fuktighetsgivende stoff som samtidig lukter nydelig avslappende. Jeg foretrekker å bruke slike masker om kvelden før leggetid – lukten av lavendel roer meg ned og gjør det lettere å sovne. Kokosmelk hjelper med å bygge opp skadet hår mens yogurten regulerer Ph-verdien i hodebunnen. Jeg bruker ofte å legge til to dråper vitamin E – det er veldig viktig, spesielt for kvinner over 35 år, fordi vitamin E forsinker aldringsprosessen.

Fuktighetsgivende hårmaske med lavendel – ingredienser

 • 1 teskje eterisk lavendelolje
 • 1 spiseskje kokosmelk
 • 2-3 dråper vitamin E
 • en spiseskje eller 2 (for lengre hår) med naturlig yogurt
FUKTIGHETSGIVENDE HÅRMASKE MED EDDIK OG SESAM

Svært tørt hår trenger en kraftig maske. Derfor er det helt nødvendig å tilføre ingredienser som forbedrer de indre hårstrukturene, lukker hårstråene og som gir ekstra næring og fuktighet. Slike masker bare MÅ inneholde naturlige oljer, helst de som er laget for veldig porøst hår: som nevnt i tittelen kan disse blant annet være sesamolje, nattlysolje, bomullsfrøolje, svartfrøolje, linfrøolje og mandelolje. Oljene fungerer som bløtemidler: de glatter ut, beskytter, forsterker gløden og legger et beskyttende lag rundt hårstrået. Det er best å finne fram til den riktige blandingen av disse oljene, eller å bruke flere typer sammen (uansett må jeg få presisere at de fungerer mye bedre sammen fordi de forsterker hverandre med egenskapene sine). Vanligvis bruker jeg sesamolje når jeg ser at noe er i veien med håret mitt og det blir for tørt i tuppene.

Fuktighetsgivende maske med eddik og sesamolje – ingredienser

 • sesamolje (eller en annen olje som anbefales til porøst hår)
 • 1 spiseskje honning (helst organisk)
 • 1 spiseskje eplecidereddik eller bringebærcidereddik
 • valgfritt – 2-3 dråper vitamin E

Bland alt sammen.

Påfør produktet i håret og la det sitte i 20 minutter.

Skyll med varmt vann og vask håret med en mild sjampo.

TIPS – hvordan tilfører man fuktighet til tørt hår i det daglige?

I tillegg til masker og oljer – som bør brukes 1-2 ganger i uka, er det lurt å ta vare på tørt hår hver dag. Hvordan gjør du det? Håret drar mest nytte av oljer som er anbefalt til tørt (svært porøst) hår hver dag. Du kan prøve ut Holika Holika alove-vera-geleen for eksempel. Denne er perfekt fordi den kommer fra de reneste regionskildene i verden, er svært enkel å bruke og inneholder 99% naturlige ingredienser. Du kan blande aloe vera gele med ulike oljer. Dette blir da til en naturlig leave-in balsam.

Og du da – hvordan gir du fuktighet til håret om vinteren, våren eller sommeren? Har du noen pleiemetoder du liker aller best? Vennligst legg igjen en kommentar og fortell! XOXO! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nanoil Keratin Micellar Shampoo – Les min ærlige anmeldelse!
Gjør-det-selv: ansiktsmaske for kombinasjonshud