Hjemmelaget sukkerskrubb med kamomille og sitron for føttene

Hei!

Hjemmelaget kosmetikk er ofte det perfekte alternativet for mange kvinner når det kommer til hudpleie. Kosmetikk som lages på denne måten inneholder kun naturlige ingredienser og fungerer effektivt selv for sensitive hudtyper. Et av disse hjemmelagde kosmetiske produktene er en naturlig sukkerskrubb med kamomille og sitron til føttene dine. Hvordan lager man den, hvilke effekter oppnår man og hvordan brukes den?

Hvorfor er sukkerskrubber for føttene så viktig?

Føttene bærer hele vekten av kroppen vår. De blir derfor utsatt for oppskraping, blemmer og skader, spesielt når vi bruker feil sko, pleier føttene feil eller eksponerer dem for irriterende virkestoffer. I tillegg har huden på føttene en tendens til å bli hard og tykk; med tiden kan den sprekke opp, som fører til at små sår og arr dukker opp.

Hvordan lager man en sukkerskrubb til føttene?

Til sukkerskrubben for føttene trenger du:

  • et glass med sukker,
  • 3/4 glass kokosolje,
  • et halvt glass sjøsalt,
  • 3 spiseskjeer bakepulver,
  • 15 dråper kamomilleolje,
  • 10 dråper sitronolje,
  • 5 dråper lavendelolje.

Plasser alle ingrediensene i en bolle. Smelt kokosoljen og kjøl den ned, for så å helle den og de andre oljene i en separat bolle til blanding. Deretter kombinerer du de løse og flytende komponentene. Gni skrubben inn i føttene i et par minutter, så vasker du dem med varmt vann. For enda bedre resultater kan du bruke en fuktighetsgivende krem og bruke sokker over natten.

Hvordan fungerer sukkerskrubben for føttene?

Aller viktigst er det at den eksfolierer vekk døde hudceller og gjør hælene glattere. Ingrediensene som finnes i produktet er ment for å tilføre fuktighet, mygjøre og rense huden. I tillegg har oljene antibakteriell virkning, så de fjerner både bakterier og sopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gjør det selv – Hvordan Lager Man Faste Parfymer Hjemmefra?
Gjør-det-selv Badesalt: Effektiv Detoxing & Avslapning