Gjør-det-selv sminke. Hvordan lager du kremer hjemmefra?

Postet i: Gjør Det Selv

Hei dere!

I dag vil jeg anbefale at du prøver å lage håndlagde ansiktskremer fra eget hjem. Ingen bekymringer, det er ikke så vanskelig som de fleste tror 😉 Oppskriftene jeg har forberedt for dere i dag er veldig enkle og alle vil klare å bruke dem.

Om du vil være helt sikker på hva du smører inn i huden din, bør du simpelthen bare lage en krem selv. Du trenger kun et par ingredienser som er lette å få tak i. Basen er kokosolje på grunn av den «kremete» konsistensen. Selvfølgelig er de fuktighetsgivende egenskapene like viktige som konsistensen, og kremene er også flotte å bruke uansett hvilken hudtype du har.

Øyekrem

Begynn med å sette fram et par rene boller du kan blande ingrediensene sammen i og en beholder som kan brukes til lagring av produktet.

For å tilberede kremen trenger du:

  • en halv spiseskje uraffinert kokosolje
  • en halv teskje søt mandelolje
  • 1 teskje vitamin E-olje

Kombiner alle ingrediensene du trenger til du oppnår en myk, flytende konsistens. Legg kremen i krukken og oppbevar i kjøleskapet. Takket være den lave temperaturen reduserer kremen hovenhet som ofte dukker opp under øynene på morgenkvisten.

Ansiktskrem

For å tilberede kremen trenger du:

  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 1 teskje glyserin
  • 6 spiseskjeer aloe vera gele
  • 5 dråper eterisk kamomilleolje
  • bittelitt spirulina

Begynn med å blande sammen kokosoljen og glyserinet. Du kan kjøpe glyserin på de fleste apotek, og det er svært billig. Personlig anbefaler jeg glyserin fra grønnsakskilder. Legg til spirulina og bland alle ingrediensene sammen til de får en myk og sammensmeltet konsistens. Spirulina lindrer irritasjon og fornyer det ytre hudlaget. I tillegg forhindrer det overflødig vanntap i huden og har pleiende effekt. Til slutt legger du til aloevera gele og den eteriske oljen før du blander en siste gang. Husk på at vi kun bruker naturlige, kosmetiske eteriske oljer! Etterpå legger du kremen over i en ren krukke, så er ansiktskremen din klar 🙂

Som du ser er gjør-det-selv kosmetikk ekstremt enkelt å lage. De inneholder ingen skadelige stoffer, så du kan være sikker på at produktene passer til alle hudtyper. Legg igjen en kommentar og fortell meg hvilken oppskrift du prøvde og om du vet om andre, så du kan dele dem med oss! Kan ikke vente på å få høre mer om hjemmelaget kosmetikk! :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gjør-det-selv: De 10 beste Hjemmelagde Hårbalsamene
Nanobrow Lamination Kit – Hvordan gikk det med at-home øyenbrynslamineringen?