Gjør-det-selv parfymer. Min godt utprøvde oppskrift

Eteriske oljer er et av de mest ønskelige ingrediensene i kosmetiske produkter. Takket være disse svært konsentrerte duftene i bittesmå flasker kan du lage din egne spesialtilpassede og fullstendig naturlige gjør-det-selv parfymer. Hva er fordelene med faste parfymer? Hvilke ingredienser bør man bruke, og hvilke eteriske oljer skal man legge til for å lage gjør-det-selv dufter? Hvordan påfører man naturlige gjør-det-selv parfymer? Og helt til slutt, hvordan lager man gjør-det-selv parfymer steg for steg? Her finner du ut hvordan.

Fordelene med naturlige gjør-det-selv parfymer

Har du noensinne lurt på hvorfor de fleste parfymer du bruker forsvinner raskt, og til og med mister aromaen sin mens de fortsatt befinner seg i flasken? eller hvorfor parfymen du har brukt trigger allergiske reaksjoner? De kjemiske reaksjonene forårsakes både av de kjemiske ingrediensene parfymene er laget av og svært irriterende alkoholer. På grunn av dette bør de av dere som foretrekker langvarige dufter og som dessverre er allergiske mot enkelte ingredienser benytte dere av naturlige, faste parfymer. Disse typene produkter trenger ikke å blandes med konserveringsmidler og er lette, og aromaen forblir på huden din uten å irritere den. I tillegg vil ikke den fete, oljete konsistensen penetrere like raskt inn i huden, som derfor genererer varme og forsterker duften.

I tillegg er det å lage dine egne parfymer en virkelig behagelig og interessant måte å tilbringe fritiden din på. Produktsjonsprosessen tar bare noen minutter, og produktet du ender opp med er klart til bruk med en gang 🙂

Ingredienser for naturlige gjør-det-selv parfymer

For å lage dine egne gjør-det-selv parfymer må du ha tilgang til:

 • 1 skje med organiske bivokspellets
 • 1 skje med jojobaolje
 • 30-40 dråper eterisk olje

Selvfølgelig kan du skaffe disse ingrediensene i de fleste nettbutikker som selger halvferdige varer, i urte og kostholdsbutikker og organiske matvarehandler.

Hvordan lager man gjør-det-selv parfymer?

 1. Jeg bruker en liten kjele for å smelte bivoksen og legger deretter til jojobaoljen.
 2. Jeg heller miksturen over i en beholder med lokk; du kan bruke en gammel og tom vaselinbeholder for eksempel. Nå legger jeg til de utvalgte eteriske oljene.
 3. Voksen må kjøles ned ordentlig, ellers kan det hende parfymen renner ut.

Hvilke eteriske oljer kan du bruke til gjør-det-selv parfymene dine?

Eteriske oljer er virkelig høykonsentrerte aromaer som må uttynnes før de kan påføres på kroppene våre. Om du er en nybegynner innen bruk av etersike oljer kan du begynne ved å dryppe kun små porsjoner av dem – om du vil forsterke aromaen kan du legge til mer av den senere. Jeg vil nevne at eteriske oljer kan føre til hudirritasjoner, og derfor bør du ikke bruke for mye av dem. I tillegg vil det å tynne ut eteriske oljer med de riktige stoffene forlenge levetiden på hele parfymeduften. Selvfølgelig kan du velge å bruke enten en eterisk olje, eller kombinere flere forskjellige eteriske oljer for å lage en spesialtilpasset aroma. Sist men ikke minst bør du sørge for at favorittparfymen din matcher den naturlige pH-verdien i huden din.

Nedenfor finner du en liste med de vanligste og tryggeste eteriske oljene du kan legge til parfymene dine:

 • eterisk lavendelolje
 • eterisk søtappelsinolje
 • eterisk sandeltreolje
 • eterisk patchouliolje
 • eterisk sitrongressolje
 • eterisk bergamotolje
 • ekte eterisk kardemommeolje
 • eterisk jasminolje

Hvordan bruker man gjør-det-selv parfymer?

Jeg bruker fingrene mine for å spre den hjemmelagde faste parfymen min og påfører den på kroppsdelene som genererer mest varme, som er håndleddene, nakken, brystet og inni albue- og knehuler. Jeg påfører parfymen før jeg tar på klær – og jeg anbefaler deg å gjøre det samme.

Kjøper du inn parfymene dine eller liker du å lage dem hjemmefra? Om du foretrekker å lage dine egne parfymer, vet du om andre oppskrifter på naturlige gjør-det-selv parfymer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gjør-det-selv: ansiktsmaske for kombinasjonshud
Gjør det selv – Hvordan Lager Man Faste Parfymer Hjemmefra?