Gjør det selv – Hvordan Lager Man Faste Parfymer Hjemmefra?

Hvem føler for å leke parfymetekniker? Det kan hende det viser seg at du ender opp med å lage en original, fantastisk duft som står i stil med alle verdensklasseparfymene der ute. Det kan hende du lager duften som definerer personligheten din og passer best til huden din. Gjør-det-selv parfyme er ikke vanskelig å lage; i tillegg kan det bli en fantastisk gave for de du er glad i: bare finn ut hvilke aromaer de liker… rose, vanilje eller grønn te? La oss prøve oss!

Gjør-det-selv fast parfyme – hva må til?

Hjemmelagde faste parfymer er virkelig et interessant produkt. Om det påføres på huden vil ikke duften fordampe like raskt som flytende parfyme. I tillegg kan du putte produktet i en tom leppestift for enklest mulig oppbevaring og påføring. En metallboks eller tom medaljong er også en annen brilliant ide for en gjør-det-selv parfyme. De fleste har et bilde av en de er glad i inni disse, men hvorfor ikke bruke dem til et annet formål? Det er praktisk og ser vakkert ut – en perfekt gave til en god venn 🙂 Er du fristet til å begynne å lage litt parfyme? La oss komme i gang!

Forbered:

  • naturlig bivoks – dette MÅ du ha
  • en flytende olje, f.eks mandelolje, jojoba olje
  • din eteriske favorittolje (la deg rive med og velg et par oljer – bland, test dem, sjekk aromaen de skaper sammen – dette er all moroa, spesielt når det viser seg at du er dyktig på å matche ulike dufter)
  • en oppbevaringsboks for parfymen (medaljong, krukke, tom leppestift)
  • en liten bolle eller eller glasskrukke til å blande parfymeingrediensene dine i – den kan ikke være av plast, da du skal varme den opp

Gjør-det-selv fast parfyme – vi lager vår egen parfyme (steg for steg)

  1. Bland en spiseskje bivoks med en teskje flytende olje (jojoba, mandel, druefrø eller arganolje). Legg dem i krukken/bollen og varm opp i et vannbad (legg krukken i en kjele med varmt vann)
  2. Legg til et par dråper av de utvalgte eteriske oljene til den smeltede voksen. Jeg regner med at 15 dråper er maksimal mengde for denne porsjonen med voks og bærerolje. Om du bruker et par eteriske oljer kan du legge til rundt 5 dråper hver (for 3 oljer) eller 7-8 dråper hver (for 2 oljer).
  3. Hell parfymen forsikting over i utvalgt beholder. Legg den til side og la den kjøle seg ned og bli fastere. Deretter legger du beholderen i kjøleskapet (en time bør være nok).

Verdens enkleste gjør-det-selv parfyme. Det beste er at du kan oppnå ulike, unike dufter hver gang du lager dem. Jeg bruker alltid et par forskjellige eteriske oljer og sjekker alltid om de passer sammen ved å blande oljene og skrive ned alt jeg observerer. Takket være dette har jeg allerede flere overraskende deilige dufter. Når det kommer til enkelingrediensparfyme bør du huske at det finnes dufter som ikke er like imponerende uten selskap, som f.eks mynte eller eucalyptus. Lavendelolje slår meg heller ikke i bakken (med mindre du føler for å lukte som bestemors klesskap 🙂 ) Disse oljene er bedre å matche med kraftfulle eller røkelsesbaserte oljer.

Aromaer fra grønn te, sitrongress, verbena, rose, jasmine og alle typer blomster eller frisk sitrus (sitron, appelsin, grapefrukt) passer bra som en-ingrediensparfymer.

Lykke til & ha det moro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gjør-det-selv parfymer. Min godt utprøvde oppskrift
Hjemmelaget sukkerskrubb med kamomille og sitron for føttene