Gjør-det-selv Hårmasker – Kjøkkenlaboratorium for Sunne Hårstrå

Postet i: Gjør Det Selv

 Hei jenter 🙂

Det er noen måneder i året hvor håret trenger ekstra støtte. Dessverre er ikke sjampo og balsam nok til å holde håret sterkt og sunt uten at for mye hår faller ut (husker du sesongbetont hårtap? Dette har med endringene i hormonbalansen som påvirkes av overgangen til en ny sesong å gjøre). Om du sover og spiser godt er du i komfortsonen, så håret ditt ikke løper løpsk etter vinteren eller sommeren. Uansett kan det å prøve ut forbedringer og næring fra utsiden for håret aldri være en dårlig ide. En hårmaske er den beste løsningen for slike formål.

Om du ikke er sikker på hvilken hårmaske du bør velge i butikken og hvilken som er best for hårtypen din, kan du begynne med gjør-det-selv hårmasker – de er trygge og laget av helt naturlige ingredienser. Det kuleste med dem er at du kan eksperimentere med ulike masker for å se hvilken som får håret til å se best mulig ut. Jeg har samlet inn et par flotte oppskrifter. Laget dem, testet dem og anbefaler dem 🙂

Hjemmelagde Hårmasker [Gjør-det-selv]

1. Gjør-det-selv Hårmaske med Kokos & Avokado

Mos en myk, moden avokado med gaffel og bland den med litt kokosmelk (for å oppnå en myk konsistens som ikke renner ut av håret). La masken sitte i tjue minutter og skyll godt ut med varmt vann. Jeg bruker alltid en mild sjampo etterpå. Avokado tilfører fukt og dyrebare vitaminer til håret (så mange som 7 ulike typer faktisk!) mens kokosnøttmelk inneholder høye mengder kostbare proteiner og mineraler, som gir håret ekstra glød.

2. Gjør-det-selv Hårmaske med Yogurt & Banan

Bland 3-4 spiseskjeer naturell yogurt med en most banan, et egg og en teskje sitronjuice. Påfør i håret og hodebunnen. Masken har rensende kraft. Melkesyren fra yogurten øker mykheten og glansen på håret. La masken sitte i ca. 20 minutter.

3. Gjør-det-selv Hårmaske med Honning & Oliven

Denne masken er veldig enkel å lage. Gjør klar fire teskjeer: olivenolje, honning, mel og yogurt. Bland ingrediensene sammen, påfør i håret og la det sitte i ca. 20 minutter. Deretter skyller du masken ut og vasker håret med sjampo. Masken passer til alle hårtyper.

4. Gjør-det-selv Hårmaske med Naturlige Oljer

Dette er en virkelig næringsgivende og reparerende hårbombe. Du må velge de riktige oljene som passer til hårporøsiteten din, men om du ikke kjenner til dette kan du velge et par trygge oljer – de som passer bra til alle hårtyper: ricinusolje, arganolje, jojobaolje og sheasmør. Prøv å blande oljene sammen eller kjøp en god oljeblanding som passer til hårtypen din. Oljebaserte masker styrker hårsekkene og de indre hårstrukturene og reparerer dem. De forskjønner også håret. Utfør behandlingen så ofte du måtte ønske (minst en gang i uken).

5. Gjør-det-selv Hårmaske med Melk & Gjær

Varm opp en halv pakke gjær med to skjeer melk (du kan like gjerne legge gjæren i varm melk og vente til den smelter). Du må ha en tykk blanding så den ikke drypper ut av håret ditt. Du kan gjerne påføre miksturen i hodebunnen også. Dekk hodet med dusjhette og et håndkle. La det sitte i rundt 30 minutter, skyll ut og vask håret grundig.

6. Gjør-det-selv Hårmaske med Flytende Parafin & Ricinusolje

For å være ærlig er ikke denne masken laget for å reparere håret, det er sikkert. Isteden er formålet med den å stimulere hårsekkene og øke blodtilførselen i hodebunnen for å forbedre utseendet umiddelbart (altså rett før en stor begivenhet eller en tur på byen). Bland 3 skjeer flytende parafin med 2 skjeer ricinusolje og spre det gjennomhårlengden. Når det kommer til flytende parafin til håret kan det være både en velsignelse og en forbannelse. Derfør bør du utføre en allergitest før du prøver masken.

7. Gjør-det-selv Maske med Linfrø

Jeg elsker denne. Linfrø blir til en gjennomsiktig gelé som ikke bare tilfører fuktighet og beskyttelse, men som også fungerer som glattgjørende laminat. I tillegg inneholder den vitamin E, omega-3 fettsyrer, proteiner, sink og kalium. Hell 1/4 glass linfrø i kokende vann så frøene er helt dekket. Etter et par minutter vil du se at blandingen blir til en tykk gelé. Tøm ut og la den kjøle seg ned så du ikke brenner hodebunnen din. Påfør i hårlengdene og hodebunnen. La den sitte i 30 minutter. Så kan du skylle ut masken og bruke en mild sjampo.

Jeg håper du liker noen av maskene 🙂

En av dem?

Kanskje alle sammen?

Jeg syns hårmasker er flotte fordi jeg har vært en fan av hår- og hodebunnsbehandling med oljer i alle år.

Har noen av disse maskene blitt din favoritt?

Kanskje du har noen andre spennende hjemmelage hårmaskeideer?

Gi meg tilbakemelding! 🙂

Ta vare på dere selv <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nanoil Retinol Face Serum anmeldelse. Spørsmål og svar om Retinol
Nanoil Charcoal & White Clay anmeldelse av den perfekte hårmasken. Fantastisk effekt!