Gjør-det-selv: De 10 beste Hjemmelagde Hårbalsamene

Postet i: Gjør Det Selv

Hei skjønnhetene mine 🙂 

Finnes det noen kvinner der ute som ikke drømmer om vakkert og langt hår?

Hvordan kan vi forbedre hårfrisyrene våre når de fleste butikkhårmaskene inneholder skadelige, kontroversielle ingredienser?

Parabener, silikoner, oljederivater, alkoholer (de skadelige typene; alkoholdenat er størst blant dem)…

Jeg har et forslag til deg som du simpelthen ikke kan avslå. La oss ta saken (altså håret) i egne hender og sørge for at hårstråene våre får pleien de faktisk trenger. Her er et par gjør-det-selv hårmasker. Jeg har valgt ut de ti mest effektive og beste maskene. Det er opp til deg hvilken du velger å bruke for å gi næring til håret ditt.

1. Hjemmelaget Balsam med Yogurt & Majones

[alle hårtyper]

Majones og yogurt er rekordpopulære når det kommer til hårpleie. Denne masken regulerer talgproduksjonen i hodebunnen, tilfører viktige proteiner til håret og lukker hårfibrene så du får økt mykhet og glans. Alt du trenger å gjøre er å blande sammen yogurt og majones – i like deler hvor mengden avhenger av lengden på håret ditt. Påfør miksturen, la den sitte i rundt 30 minutter, skyll godt ut og vask håret.

2. Hjemmelaget Balsam med Sennep & Pepper

[hårvekstmaske, alle hårtyper]

Bland en skje sennep, majones og cayennepepper (kan være malt pepper eller en halv bit kvernet ingefær). Påfør masken og la den sitte i ca. femten minutter. Vask den av og vask deretter håret med en mild sjampo. Mens du påfører masken kan du massere hodebunnen forsiktig – dette stimulerer blodtilførselen og hårsekkene så de vokser raskere.

3. Hjemmelaget Balsam med Honning & Aloe-Vera

[til tørt og normalt hår]

Jeg syns at aloe vera gele er en brilliant oppfinnelse. Den kan brukes til flere ting og fungerer flott som hårmaske uten ekstra ingredienser. Likevel kan du få den til å virke enda bedre, spesielt om håret ditt er veldig tørt og skadet. Bland aloe vera gele (kan være en skje ferskpresset aloe vera juice eller innmat fra planten) med en skje honning. Påfør i håret, la sitte i 15-20 minutter, skyll ut og vask håret skikkelig.

4. Hjemmelaget Hårbalsam med Olje & Eggeplomme

[mykgjørende og fuktighetsgivende effekt for tørt hår]

Bland en skje honning med en eggeplomme, en skje naturell yogurt og en skje naturlig olje (Argan-, Jojoba- eller Avokadoolje passer best). La miksturen sitte i 30 minutter. Deretter vasker du håret godt.

5. Hjemmelaget Hårbalsam med Honning & Banan

[for skadet hår som mangler glans og elastisitet]

Bland 1/3 glass honning med en most banan. Påfør i fuktig hår og skyll ut etter nøyaktig 30 minutter.

6. Hjemmelaget Hårbalsam med Melk & Gjær

[det beste valget for oljete hår]

Bland en halv pakke gjær med et halvt glass varm melk, så er du klar. Spre miksturen gjennom håret og skyll ut med en mild sjammpo etter 30 minutter (du kan bruke en brennesleinfusjon og vann til siste skyll).

7. Hjemmelaget Balsam med Olje, Honning & Yogurt

[alle hårtyper]

Denne balsamen tilfører glans og opprettholder den riktige Ph-verdien i hodebunnen. Bland de tre ingrediensene i like deler sammen og la sitte i håret i 30 minutter. Vask håret. Valg av olje er opp til deg, men det er flott om du vet hvilken oljetype som passer best for porøsiteten i håret ditt. Jeg elsker Jojoba- og Avokadoolje.

8. Hjemmelaget Hårbalsam med Øl & Egg

[best for svakt og skjørt hår]

Bland et egg i 1/4 glass med øl. Påfør miksturen og la den sitte i håret i ca. 15 minutter. Du kan bruke den i fuktig eller tørt hår, men husk på å vaske godt av og bruke sjampo etterpå (eggehviten gjør håret litt stivt og jeg antar at du ikke vil at håret skal lukte øl, sant?).

9. Hjemmelaget Balsam med Olje & Sitron

Bland en skje Jojoba- eller Arganolje, en skje sitronjuice og et par dråper vitamin A og E sammen. Påfør masken, helst i tørt og uvasket hår. La det sitte i rundt 30 minutter, skyll ut og bruk en mild sjampo.

10. Hjemmelaget Hårbalsam med Gelatin

[hårlamineringseffekt]

Denne masken påvirker utseendet på håret ditt, beskytter det mot skader, forbedrer glansen og gjør håret lett å jobbe med. Løs opp en teskje gelatin i en teskje eplecidereddik og vann (for eksempel 2-3 skjeer vann, det kommer an på hvilken konsistens du ønsker). La masken sitte i 15 minutter og vask godt av.

I tillegg til de 10 maskene på topp her, finnes det en «topp på kransekaka» – en hårmaske som både styrker håret, fornyer, stimulerer hodebunn og hårsekker, forskjønner og beskytter. Hvilken er det? Selvfølgelig er hemmeligheten naturlige oljer – en god blanding av ulike oljer passer best. Oljer er presise, kraftfulle og kan ikke sammenliknes med noen andre virkestoffer. For meg finnes det ikke noe bedre. Selv om du prøver ut et av maskene jeg fortalte om, bør du definitivt berike hårpleierutinen din med håroljebehandling. Faktisk er oljer som vanlige masker, bare… oljete. Påfør naturlige oljer en gang i uken. Hvilken olje du velger til behandlingen er opp til deg og tilstanden på håret ditt.

Liker du noen av disse maskene? Oljer du inn håret ditt regelmessig? Har du noen favorittoljer til håret? Gleder meg til å høre fra dere hårelskere 🙂 Ta vare på dere selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nanoil Charcoal & White Clay anmeldelse av den perfekte hårmasken. Fantastisk effekt!
Gjør-det-selv sminke. Hvordan lager du kremer hjemmefra?