Enzymatisk, gommage, gjør-det-selv eller mekanisk? Hvilken kroppsskrubb er best?

Postet i: Gjør Det Selv

Hallo Jenter 😉

La meg spørre deg dette med en gang: Fjerner du døde hudceller?

Skrubber og mykgjør du kroppen din?

Om du ikke gjør dette skal jeg prøve å overtale deg (uten å legge press på deg) til gi denne pleiemetoden et forsøk. Stol på meg, øyeblikket du påfører peeling på huden din både merker og føler du forskjellen umiddelbart. En god kroppsskrubb kan gjøre underverker. I tillegg finnes det ingenting som fungerer bedre på cellulitter enn en god kroppsskrubb.

Så? Vil du finne ut mer om dette fantastiske produktet? Fortsett å lese!

Kroppsskrubb. Hva er det og hvorfor bør du bruke det?

Det første du må vite er at formålet med kroppsskrubb er å gjøre huden din vakker og myk. Den er bare helt avgjørende for å holde huden din sunn. Dette kosmetiske produktet fjerner urenheter, stimulerer økt celleproduksjon, forbedrer elastisiteten i huden og bremser hudens aldringsprosess.

Husk på at huden din jobber hardt for å produsere nye celler hele tiden. Cellene som har fullført jobben sin bare dør og forsvinner. Dessverre kan faktorer som forstyrring i hudens metabolismeprosess, urban forurensning og stress gjøre det vanskelig for huden å fornye seg selv og fjerne døde hudlag slik den skal. Hva gjør vi i disse tilfellene? Selvfølgelig må vi hjelpe huden vår! Og det finnes ingen bedre måte å fjerne døde hudceller på enn å bruke kroppsskrubb.

Hvordan påvirker kroppskrubben huden?

Kroppsskrubb fjerner urenheter og døde hudceller, renser talgkjerteluttakene og motvirker hudormer (spesielt i ansiktet, men mange sliter også med hudormer på ryggen i tillegg). Hud som renses skikkelig med kroppsskrubb er klar til å motta ansiktskrem, olje eller serum for å ta inn så mye av det som mulig. I tillegg er det lettere for huden å absorbere selvbruningsprodukter skikkelig. Det er også verdt å vite at kroppsskrubben stimulerer huden så den produserer nye, ungdommelige celler. Takket være dette ser huden yngre ut, blir mer elastisk og har raskere fornyelsesprosess.

Typer kroppsskrubber

  1. Mekaniske Skrubber – dette er den vanligste typen skrubb. Den inneholder enten grove eller litt mer kornaktige eksfolierende partikler (dette er det som fjerner døde hudceller). Selvsagt er kroppsskrubber grovere enn ansiktsskrubber fordi delene av huden på kroppen som skal eksfolieres er tykkere enn i ansiktet. Generelt sett kan flere ulike stoffer brukes som «eksfoliator» i kroppsskrubber, blant annet nøtteskall (selvfølgelig finkvernede), frø, sukker, salt eller kaffe. I tillegg er mekaniske skrubber perfekte for fete hudtyper – du kan bruke dem opp til to ganger i uken. Når det kommer til tørr hud er det bedre å behandle den med mer finkornede produkter, som kan brukes 2 ganger i måneden. Om huden din er veldig dehydrert bør du prøve ut sukker eller saltskrubber: de gjør ikke bare huden myk, men tilfører også næring og pleie for å balansere Ph-verdien. Salt- og sukkerpartikler løser seg opp når de masseres inn og forsvinner dypt inn i huden.
  2. Enzymatiske Skrubber – perfekt for sensitiv og kapillærutsatt hud. Denne typen kroppsskrubb inneholder ingen harde partikler og skal ikke skrubbes inn i huden. Istedenfor smøres den inn i ansiktet så den synker inn i de intercellulære bindingene i huden. Den skylles av etter 15-20 minutter.
  3. Gommage Skrubber – kan beskrives som en kombinasjon av de to overnevnte typene kroppskrubb. Den skal brukes på huden (og gis nok tid til å påvirke hudcellene) for så å IKKE SKYLLES AV men slipes av (for å være mer presis, rulles skrubben med hendene). Det som er ekstra interessant er at gommage-skrubber passer for alle hudtyper, inkludert kapillærutsatt, tørr og moden hud.

Gjør-det-selv Kroppsskrubb. Er de bedre enn de som finnes i butikken?

Gjør-det-selv skrubber er produkter som lages hjemme ved bruk av naturlige innholdsstoffer som er lette å få tak i. Når det kommer til kroppsspleie finnes det ikke noe bedre enn finkvernede kaffebønner som erstatning for klassiske skrubber fra butikken 🙂

Det er ikke noe vits å betale for mye for å kjøpe uhørt dyre kroppsskrubber mot cellulitter… spesielt når du vet at de fleste av dem inneholder kaffe – dette er den substansen som best takler «appelsinhuden».

Situasjonen er litt annerledes når det kommer til ansiktsskrubber. Selvfølgelig kan du lage ansiktsskrubber hjemme og det finnes massevis av flotte oppskrifter du kan bruke for å lage dem, men i forhold til hudpleie må du være svært forsiktig når du påfører disse produktene. Problemet er dessverre at de kan gjøre mer skade enn de hjelper. Mennesker med svært sensitiv, kapillær- eller kviseutsatt hud bør velge ansiktsskrubben de behandler ansiktet sitt med med omhu, eller be om råd fra en spesialist. Om du har tid og penger, kan du dra nytte av behandlinger de fleste skjønnhetssalonger tilbyr. Når du går inn på disse stedene, møter du eksperter som vil kunne foreslå ulike prosedyrer som er tilpasset hudtypen din (for eksempel aknebehandling med mandel). I tillegg tilbyr også skjønnhetssalonger spesialskrubber som er utviklet med tanke på cellulittpåvirkede områder. De mest populære typene er blant annet Thalaspaskjø-kroppsskrubben som inneholder finmalte sjøsaltpartikler, jojobaolje, grønn-teekstrakt, sitronskallolje, ferskenfrøolje og bivoks. Som du sikkert legger merke til er alle ingrediensene naturlige og enkle å få tak i. Derfor kan du også lage en slik salt-og-oljebasert skrubb hjemme hos deg. Ofte blander jeg kaffekorn med sjøsalt og legger til enten jojoba- eller mandelolje. Til slutt kan du putte en liten dæsj graptefruktjuice oppi og blande alt grundig sammen. Det er simpelthen alt du trenger å gjøre 🙂 Ta vare på deg selv! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TOPP 7 Varmebeskyttende Sprayer – Kort Oppsummering
Nanoil Retinol Face Serum anmeldelse. Spørsmål og svar om Retinol