Vippeserum – Velg den med kort ingrediensliste. La meg fortelle deg hvorfor

Postet i: Kosmetikk | Øyne

 

Hei jenter,

I dag vil jeg gjerne dele min kunnskap om vippeserum med dere. Hva gjør ett vippeserum bra mens et annet er helt ubrukelig? Hvorfor gir noen av dem allergiske reaksjoner? Hvorfor lager noen av dem resultatene du forventer, mens andre gjør at vippene faller ut, i stedet for å stimulere dem til å vokse?

Siden vipper er min svakhet, har jeg brukt mange og lange timer på å analysere ikke bare hvordan et godt serum burde være, men først og fremst hva det IKKE BØR inneholde. Takket være denne kunnskapen vet jeg hvordan det beste vippeserumet bør være.

Jeg analyserte behovene til vippene og hva de trenger for å vokse seg sterke. Jeg vet også hvordan hver fase i vippenes livssyklus, anagen, katagen og telogen, ser ut.

Den viktigste fasen er definitivt den anagene, som er stadiet der en vippe vokser og når sin maksimale lengde. De andre fasene er forbundet med at vippenes hårsekker dør og trekker seg sammen (katagen). Stadiet der en vippe allerede har falt ut og hårsekken er i ‘hvilestadiet’ kalles talogen. Med andre ord gjør hårsekken seg klar til å produsere nye vipper i denne fasen.

Jeg tror at du, takket være de tre stadiene, allerede har merket at livssyklusen til en øyenvipp ligner på livssyklusen til håret som vokser på hodene våre. Siden strukturen på vippene og håret også er lik, blir det tydelig at begge typer trenger de samme næringsgivende stoffene siden de samme faktorene kan ødelegge vippene og håret. Derfor kan den overdrevne mengden proteiner som vippeserumene inneholder forårsake at vippene svekkes. Dette problemet kalles overproteinisert hår. For å forklare kan overdrevent mye keratin gjøre mer skade enn gagn fordi den samler seg på hårskaftet og hårsekken. Som en konsekvens er ikke det nedtyngede håret sterkt nok til å vokse. Samtidig blir håret grovt, stift og sprøtt. Husk at hårets balanse må holdes ved like i pleien du gir – og dette gjelder også vippepleie. Med andre ord, ved å brukeet vippeserum som inneholder proteiner hver dag, gir du ikke næring til vippene, men dømmer dem til nederlag. De oftest brukte proteinene er: silke, hveteproteiner, havreproteiner, kollagen, elastisin og keratin. Disse stoffene bør ikke inkluderes i et vippeserum. Men mange produsenter tilsetter ofte disse stoffene i produktene sine. Videre skjer det av og til at det ikke bare finnes ett, men to typer proteiner i ett serum, og vi, forbløffet over de naturlige stoffene, er overbevist om at dette vippeserumet vil være det beste. Dessverre vil det å gi vippene våre slike ingredienser lenge vil generere motsatt effekt. Vippene blir svekket og sprø, og veksten kan stoppe. Når alt kommer til alt, bør du lese etiketten hvis du planlegger å kjøpe vippeserum. Se etter et produkt med kort ingrediensliste, og ikke la deg lure av proteininnholdet.

Hva skal du lete etter i øyenkremer? De 7 mest verdifulle ingrediensene
Bestselgende Nanoil Aloe & White Tea Face Serum: Anmeldelse & Resultater