Maskara – En fabelaktig historie om dette ikoniske produktet

Postet i: Kosmetikk | Øyne

Dagens innlegg kommer til å være et eventyraktig et.

La meg fortelle deg en historie om det mest ettertraktede, banebrytende skjønnhetsproduktet som utvilsomt ikke bare definerer kvinnens skjønnhet, men også tilfredsstiller forfengeligheten.

Jeg glemmer aldri det øyeblikket da jeg påførte maskara for første gang. Jeg følte ‘kraften’. Det handlet ikke egentlig helt om å føle det, men heller om å tro at jeg virkelig hadde kraften! Siden det øyeblikket har jeg valgt ut maskara svært grundig og nøye.

Det viser seg at maskaraens historie er en interessant og lang en, som går helt tilbake til antikken.

En gang i tiden (omtrent rundt 4000 f.Kr.) konkluderte kvinner med at relasjonene mellom mann og kvinne ikke begynner med det første ordet, men heller med det første blikket. Det kan faktisk si myyyyye mer enn ord, og jeg tipper alle dere vet hva jeg snakker om 😉 For å definere fordelene sine gjorde egyptiske kvinner vippene sine mørkere med vann, kull og… gjør deg klar… enda litt til… hmmm… krokodilleekskrementer. Jeg håper ingen krokodiller led under prosessen for å få tak i dette dyrebare stoffet 😀

Pudret kull blandet med vann regjerte på kvinners øyenvipper i mange århundrer. Disse to ingrediensene brukte også Eugene Rimmel til å skape den første offisielle maskaraen. Den originale versjonen av en maskara var presset (jeg kan sammenligne det med øyenskygge, for eksempel) og hadde en bitteliten kost. For å dekke vippene med maskara måtte du blande den med vann. Det sies at noen kvinner ikke hadde tid til å ‘leke’ med Rimmels banebrytende oppfinnelse, og rett og slett blandet maskaraen med spytt. Heller ikke Maybelline, som hadde vært anerkjent lenge, hang etter. Kosmetikkmerket skapte et lignende produkt omtrent samtidig som Rimmel gjorde det. J.T. Willians visste at hans søster Maybel likte noen, en ugjengjeld kjærlighet, og ville få henne til å føle seg bedre og skapte en blanding av kull og vaselin. Han spurte søsteren om å påføre blandingen på vippene. Maybel følte også kraften og gjorde at den unge fyren forelsket seg i henne. Snart skapte Williams et kosmetikkselskap hvis navn var en blanding av to ord: Maybel og Vaseline.

Siden både Rimmel og Maybelline lanserte pressede versjoner av maskaraene sine, ble et annet gjennombrudd gjort av Helena Rubinstein, som i 1957 puttet en maskara i en liten tube som hadde en kost. Ikke mer spytting i maskaraen 😉 Videre bidro også Revlon til gjennombruddet i tilnærmingen til maskara, siden merket begynte å lansere fargemaskaraer på 60-tallet. I blomstermenneskenes era vant et slikt produkt raskt kvinners hjerter. På den andre siden har maskara også en mørk side. På 30-tallet i USA spredte ryktene seg om at kvinner kunne bli blinde etter å ha brukt maskaraen Lash Lure. Et tilfelle med dødelig resultat ble rapportert. Heldigvis ble produktet raskt tilbakekalt og har ikke blitt introdusert på markedet igjen.

På slutten av denne historien skal jeg sjokkere dere med informasjon om at hver kvinne bruker omtrent 260 tuber maskara i løpet av hele livet.

Hvordan…? Perfekt sminke for første date – mine velprøvde metoder
Moon Wakai – lys og ung look med Yoskine