Hvorfor ikke bare elske gulrøtter! Hjemmelaget gulrotmaske

Gulroten…den virker så uskyldig… men den skjuler forskjellige næringsstoffer, vitaminer, mineraler som har god påvirkning på tilstanden til huden. Gulrøtter er ikke bare sunne, men gjør deg vakrere. Vet du hvordan du lager en gulrot-ansiktsmaske hjemme hos deg selv?

Det er et svært hyggelig tema ikke bare for meg (siden jeg liker å skrive om det) men også for deg (siden du liker å lese mine idéer for DIY-kosmetikk). Hjemmelaget gulrotmaske – tross alt er jeg sikker på at dere alle har gulrøtter på kjøkkenet. Selvsagt er det best om det er en gulrot som har grodd på landet, en naturlig en, fri for kjemikalier. Slik ville den inneholdt flere næringsstoffer. Men hvis du ikke kan få en økologisk en, er det nok med en gulrot fra matbutikken. La oss starte.

Gulrøtter – de inneholder mange vitaminer, inkludert A, K, B1, C, B2 og PP. De er også rike på mikronæringsstoffer som er essensielle for huden: fosfor, magnesium, sink og kobber. Selvsagt er gulrøtter også rik på betakaroten – en svært sterk antioksidant.

Hva er egenskapene?

Først av alt nøytraliserer gulroten skadevirkningene fra frie radikaler og bremser derfor prosessene med for tidlig aldring av hud, hår og negler. Du bør også kjenne til den hudtonende effekten av gulrøtter, som spises lidenskapelig av de som elsker en naturlig brunfarge. Dessuten er gulroten svært god til å gi næring til huden.

Hvilken hudtype anbefales den for? Fet hud.

GULROTMASKE

En hjemmelaget gulrotmaske er svært lett å lage til, og krever ikke mye innsats. Du trenger noen få ingredienser, men det burde ikke være noen problemer med å få tak i dem. Blandingen kan påføres i ansiktet med en gang etter at du har blandet komponentene sammen. Se selv hvor lett det er! Dette er min personlige gulrotmaskeoppskrift!

Ingredienser:

  • 2 ferske, middels store gulrøtter,
  • 1 ss olivenolje (eller lignende olje),
  • 1 ss naturlig olje,
  • sitronsaft (en halv sitron)

Fremgangsmåte:

Skrell gulroten og kok den for å gjøre den myk. Sil av overflødig vann og mos den for å få en puré. La den stå for å kjøle seg ned. Så tilsetter du resten av ingrediensene og blander godt. Masken din er klar.

Bruk:

Rens ansiktet grundig. Så påfører du masken og unngår området rundt øynene. La den være på i 15 minutter (eller litt lenger) før du skyller med lunkent vann. Det er alt!

Øyenskygge på veggen! Jean Michel Basquiat – to slående Urban Decay-paletter
Hverdagssminke – (mini)guide til hvordan du gjør deg klar