Hvordan utføre perfekt sminke? Mine trofaste metoder

Postet i: Gjør Det Selv | Sminke

Hei jenter!

Hver av oss vet at sminken bør være usynlig. Før jeg klarte å oppnå nettopp dette gikk det lang tid, for ikke å nevne all sminken jeg brukte før det. Til slutt lærte jeg å påføre naturlig sminke. Nå ser du selv hvor lett det er.

Finn perfekt nyanse av foundation og concealer

De fleste jenter synes dette er vanskelig. Videre vet de færreste av dem hvordan de påfører foundation riktig. Av den grunn lider de av maskeeffekten eller at den gnis ut. Hva bør du gjøre så all sminke ser naturlig ut? Bare påfør flere nyanser av foundation på kinn og nakke og vent til de smelter helt inn i hudtonen. Husk at ditt nye produkt ikke kan være mørkere eller lysere enn hudtonen. En lignende oppgave venter på deg når det gjelder valg av concealer. Du bør matche den med hudtonen og nyansen på foundationen. Så fort du finner riktig produkt, påfører du den under øynene, på misfargingene og andre skjønnhetsfeil.

Vakrere ansikt

For å gjøre sminken ferdig bruker du highlighter, solpudder og rouge. Highlighter påfører du under øynene, på kinnbena og alle steder du vil fremheve. Velg produkter i flytende eller presset form. De skimrende partiklene den inneholder vil reflektere lyset og gjøre små rynker flatere. Men solpudderet er et perfekt produkt til å konturere ansiktet. Påfør det langs kinnbena, på kanten av haken, på nesebroen, pannen og tinningene. På denne måten skaper du en naturlig, solbrun effekt. For å gjøre huden enda vakrere bør du bruke rouge. Stryk over huden der du ikke har påført de andre produktene.

Øye- og leppesminke

Eyeliner kan gjøre vippekanten optisk tykkere, åpne øyet og komplementere sminken. Bruk en kajalblyant, eyeliner i geléform eller en penn. Under påføringen bør du aldri dra i øyelokket, for da blir linjen skjev. Når du bruker en myk blyant kan du gni den ut og blande den med øyenskyggene. Bruk litt maskara med bred bust. Plasser kosten mot vipperoten og dra gjennom dem i en sikksakkbevegelse. Øyensminken er ferdig! På tide med leppene. Med en lipliner lager du omriss rundt leppene, og fyller dem så med leppestiftfargen du har valgt. Husk at fargen til lipliner og leppestift må ligne på hverandre.

Sterke & Vakre vipper? Jeg vet om den enkle måten!
Hvordan…? Perfekt sminke for første date – mine velprøvde metoder