Hvordan Fjerner man Rødhet & Sprengte Blodkar? Sjekk ut Favorittserumene mine for Sensitiv Hud [TOPP 7]

Postet i: Kosmetikk

Sommeren er i ferd med å ta slutt og tar med seg det varme været. Solen etterlater vanligvis noe fint, nemlig solkysset og glødende hud. Men de mørke flekkene og ekle edderkoppårene… liker vi ikke så godt. Er du kjent med de uønskede skavankene som følger med sommeren du også?

Sprengte blodkar

Ikke misforstå meg derimot. Edderkoppårer og rødhet oppstår ikke på grunn av solskadet hud. Jeg vet om jenter som må takle sprengte blodkar hele året rundt fordi huden deres er sensitiv og har tendens til å utvikle rosacea.

Det finnes flere årsaker bak sprengte blodkar:

  • genetisk arv og skjøre blodkar
  • forlenget soleksponering
  • utvidede blodkar fra alkohol
  • høye temperaturer om sommeren
  • arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk)
  • ubalanse i hormonnivåene dine
  • diabetes i enkelte tilfeller
  • kostholdet ditt, f.eks med sterke krydre

Hvordan blir man kvitt sprengte blodkar?

Først og fremst skal man fokusere på å eliminere alle årsakene. Om du plages av edderkoppårer om sommeren bør du tenke på å bruke solkrem med høy solfaktor. Om de ofte dukker opp etter en spesiell type mat er det kanskje lurt å slutte å spise dem, og så videre.

Derimot vil ikke det å diskutere årsaker frigjøre dg fra edderkoppårene som allerede har dukket opp i ansiktet ditt. Hvordan lindrer vi den såkalte telangiektiasiasen? Jeg anbefaler et ansiktsserum mot rødskjær, og følg gjerne på med favorittnattkremen din. Det var det!

For å spare deg timesvis med leting og feilslåtte valg skal jeg dele mine utprøvde og effektive serum mot rødhet og sprengte blodkar.

TOPP 7 ANSIKTSSERUM MOT RØDSKJÆR

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Favorittserumet mitt for redusering av edderkoppårer og rødme. Nanoil har lettest konsistens, synker raskt inn og lindrer rødsprengt hud med en gang – effekten som vi ønsker oss mest, eller hva? Nanoil tilbyr 6 ansiktsserum, men dette fungerer best om du vil håndtere sprengte blodkar og rødhet – det inneholder Kastanjetreekstrakt som styrker blodårene. Serumet er tilsatt ekstra botaniske ekstrakter som nærer og reparerer huden, som fungerer som antioksidanter og forskjønner ansiktet. Du vil ikke angre å ha prøvd ut serumet. Det tar opp til tre uker å forvandle huden din!

Produkt nettside: www.nanoil.no

2. REN Evercalm Anti-Redness Serum

Før jeg visste om Nanoil brukte jeg et serum fra et mindre kjent merke. REN Evercalm Anti-Redness Serum fungerte bra for huden min, og det er derfor produktet får andreplassen på rangeringen min. Selv om serumet er kremete synker det raskere inn i huden enn mange andre gelebaserte formuleringer. Formuleringen inneholder enkelte lindrende og rødhetsreduserende ingredienser som gir oss mindre sensitiv hud og færre edderkoppårer så lenge man bruker produktet regelmessig. Likevel finnes det en ulempe jeg vil snakke om. REN-serumet er mye dyrere enn Nanoil men gir ikke bedre resultater. Det var derfor produktet ble erstattet med NANOIL.

3. Dermalogica UltraCalming Redness Relief Essence

Jeg har også prøvd et serum fra Dermalogica som inneholdt noen kule ingredienser. Det er pasert på Piperonylalkohol som lindrer rødheten som er typisk for rosacea, og produktet inneholder også citamin E, havreekstrakter og lakris. Serumet ble laget for å bekjempe irritasjoner, oppbluss og overflødig sensitivitet, og dette gjør det ganske bra. Den eneste ulempen er at produktet forsvinner raskt når det brukes hver dag.

4. La Mer MED+ Anti-Red Couperose Concentrate

Her kommer en overraskelse. Jeg er sikker på at du også har hørt om et av verdens dyreste ansiktskremer fra La Mer. Jeg kjøpte La Mer MED+ Anti-Red Couperose Concentrate og ble så fornøyd fordi jeg trodde det var et røverkjøp – det var nemlig mye billigere enn den berømte kremen! Selvfølgelig viste det seg at La Mer MED+ er et annet merke og ikke den beryktede La Mer. På tross av dette ble jeg positivt overrasket av effektene. Serumet kombinerer tre ingredienser fra havet (sjøsalt, algeekstrakter og siltekstrakt) som effektivt reduserer rødskjær i huden.

5. Cosrx Cica Serum

Cicaserumet er enda et bra pleiende produkt som tilbyr minimalisme, en rimelig pris og standard størrelse. Likevel er det ikke et typisk ansiktsserum mot rødhet! Det ble designet for sensitiv og irritabel hud, men klarte også å håndtere mindre synlige edderkoppårer. Cosrx Cica Serum inneholder pantenol, allantoin, betain, Gotu Kolaekstrakt og to syrer som er i stand til å fremme reparering av huden. Jeg anbefaler produktet for supersensitiv hud.

6. PAI Instant Kalmer Serum

Til motsetning fra det forrige produktet finner du et dyrt men bemerkelsesverdig serum fra PAI. Det er et typisk serum mot hyperpigmentering som gir rask effekt – det har en fin oppglødende effekt, jevner ut hudtonen og minimaliserer rødskjær. Formuleringen kombinerer havre (som er en rik kilde til omegafettsyrer) og sjøaster (hudlindrende blomst). Jeg hadde ingenting imot den kremede konsistensen, men jeg vet den kan oppleves som litt for tykk for aknerammede eller fete hudtyper.

7. Medik8 Calmwise Serum

Jeg glemte nesten helt av enda et kult produkt for rødhet. Det fortjener definitivt å fullføre listen for TOPP-produkter for sprengte blodkar. Medik8 Calmwise Serum kommer i en bitteliten flaske som koster mye og ser helt vanlig ut, men den mørke glassflasken inneholder enkelte innovative rødskjærreduserende ingredienser og organisk salvieekstrakt. Disse utgjør en fantastisk duo som lindrer irritert ansiktshud og motvirker rødhet. Det er ikke det beste serumet på markedet, men det fungerer bra likevel.

HVA MED DEG?

Hvilket ansiktsserum mot rødhet ville du valgt?

Jeg vil så gjerne vite om toppvalgene deres, favorittserumene og produktene dere har brukt. Rosacea og rødhet er vanlige problemer som påvirker mange, så la oss dele opplevelsene våre og hjelpe hverandre. <3

Nanobrow Lamination Kit – Hvordan gikk det med at-home øyenbrynslamineringen?
Gjør-det-selv bodylotion bar. Hvordan tar man vare på huden etter et bad?