Hva utgjør en god maskara? Finn ut med min guide

Postet i: Kosmetikk | Øyne

Hva bør en god maskara inneholde?

Hva utgjør en god maskara?

Hva bestemmer at noe er et høykvalitetsprodukt? Spiral? Formel? Varighet?

Hvordan skal man velge for å unngå skuffelser?

Les min guide og kjøp aldri en dårlig maskara igjen! 🙂

God maskara – regel nr. 1 – Spiral

En maskarakost MÅ være fast. Tro det eller ei, en stor kost er ikke det samme som feilfri sminke. Jeg tipper store maskarakoster er laget for å få kvinner til å tro at hvis de bruker en slik spiral, blir vippene såååå lange og store. Du kunne ikke tatt mer feil. Kosten bør ha medium størrelse. Den bør smalne mot tuppene slik at du kan dekke selv de minste vippene i øyekrokene. Ellipse er den beste formen for en maskarakost.

God maskara – regel nr. 2 – Silikonkost

Det var en grunn til at man laget maskarakost av silikon. Den er mye mer presis og hygienisk enn sine ‘hårete’ venner. En silikonkost er lett å vaske verken deformerer seg eller samler urenheter. Den er mye bedre til å børste, separere og dekke vippene jevnt. Hårete koster oppnår aldri slik presisjon innen sminke.

God Maskara– regel nr. 3 – Varighet

Ingenting er verre enn en maskara som flasser av, gnis utover eller kommer inn i øynene og irriterer bindehinnen. Dessverre har billige maskaraer ingredienser av dårlig kvalitet og mindre varige formler. Så det er bedre å investere i en dyrere maskara heller enn å fortsette å se seg i speilet for å sjekke om man allerede har fått pandaeffekten.

God Maskara – regel nr. 4 – Pleie

Bortsett fra å farge vippene, bør en god maskara pleie dem. Bare en kombinasjon av sminke og pleie kan gi vippene beskyttelse mot skade. Når man shopper etter maskara, sjekk om den inkluderer voks, olje, planteekstrakter, silke eller pantenol. Hvis ja, flott! Det betyr at maskaraen ikke bare gir sminke men også gir næring til vippene.

Hold deg unna maskaraer som inneholder parfyme! De kan irritere øynene og tørke ut vippene.

Jeg tror de fire reglene over vil hjelpe deg når du ser etter riktig maskara. Kos deg med shoppingen!

Hjelpsomme sminketriks – alt om concealeren
Min hverdagssminke. Hvordan gjør jeg det, og hvilke produkter bruker jeg?