Hjelpsomme sminketriks – alt om concealeren

Postet i: Gjør Det Selv | Sminke

Concealeren er essensiell for sminkebagen din hvis du vil ha perfekt sminkefinish og dekke alle tegnene på utmattelse. Jeg innrømmer at når det gjelder meg, reddet den meg fra total zombielook ikke bare en eller to ganger. Hvordan bruker man den?

Jeg pleide å tenke at concealer var overflødig. Tross alt brukte jeg dekkende foundation og har ingen store problemer med huden, så hvorfor skulle jeg ta enda et produkt i ansiktet? Lenge eide jeg ikke en concealer engang. Så kjøpte jeg en, men den lå bare der fordi jeg ikke hadde hastverk med å bruke den. Nå? Jeg kan ikke leve uten.

Concealeren kamuflerer ikke bare effektivt alle skjønnhetsfeilene i huden, men skjuler også tegn til utmattelse når påført riktig, som skygger. Men det er ikke alt, concealere fremhever perfekt ansiktstrekkene og lysner det og gir all sminke tredimensjonal og naturlig effekt.

Erfaringen min har vist meg at ikke alle kan bruke concealer. Men hemmeligheten til effektivitet og multitasking er i bruken. Derfor bør du ta concealeren og følge disse instruksjonene. Det bør virkelig hjelpe deg.

Triangelets kraft

Den vanligste feilen når man bruker concealer er å ikke bare påføre den under øynene. En slik behandling gir ofte motsatt effekt enn det som er ment, og gjør at posene blir enda synligere. Jeg oppmuntrer deg til å være modigere og tegne concealeren lavere også. Påført under øynene i form at et opp ned triangel med tuppen i nesehøyde vi fremheve huden og skjule mørke ringer under øynene vakkert.

Start med fargen

Akkurat som ved foundation kan en concealer også kjøpes i mange farger. Det finnes enda mer av dem — gul, grønn, fiolett. Hver farge sørger for å kamuflere forskjellige typer skjønnhetsfeil og bør velges i henhold til det du har tenkt å bruke dem til.

  • grønn concealer: rødhet og flekker
  • rosa concealer: mørke ringer under øynene
  • gul concealer: ujevn hudtone

Varm opp concealeren

Høres det rart ut? Men det er en effektiv metode som gjør det lettere å jobbe med dette produktet. Du må selvsagt være forsiktig så du ikke brenner den. Trikset er å varme opp tuppen på concealeren over for eksempel et lys. Når den smelter forsiktig, er den lettere å fordele og blander seg bedre.

7 Vanligste Sminketabbene
Hva utgjør en god maskara? Finn ut med min guide