Gjør-det-selv såpe – Tradisjonell Hudpleierutine

Postet i: Gjør Det Selv

Hei!

En såpe. Et enkelt produkt som gir ganske gode effekter. Om såpene fra butikken ikke fungerer for deg kan du lage en selv. Du vil ikke engang tenke over hvor enkelt det er. Har du tvil? Les videre og gi det et forsøk!

Naturlig såpe vs kunstig såpe

Visste du at hardsåpe var den mest populære såpetypen for noen årtier siden? De ble brukt for å vaske både hud og hår, og til klesvask og rengjøring av huset. Selv om den var skum- og parfymefri forårsaket den ingen irritasjoner takket være de naturlige ingrediensene. Dagens butikksåper inneholder vakre dufter og farger uten næring. Disse kalles for syntetiske såper. Naturlige såper er mye bedre og virker både skånsomt og effektivt. Ingrediensene du finner i dem er definitivt hudvennlige.

Vet du om andre typer såpe? La meg presentere:

  • syndets: glyserin eller fuktighetsgivende
  • hypoallergene såper for sensitiv hud
  • helbredende såper for problematisk hud – svovel, natrium og antibakterielle
  • Savon Noir svarte såper
  • eksfolierende såper
  • parfymerte såper

Hva inneholder en naturlig såpe?

Det kan hende at du ikke vet at ekte såpe inneholder plantefett, vann og natriumhydroksid. Blant ingrediensene finner du også laurinolje, olivenolje og sheasmør, kokosolje og palmeoljer. Castilesåpe, Marseillesåpe og Bilberrysåpe er de mest populære naturlige såpene som inkluderer disse virkestoffene.

Gjør-det-selv Såpe

For å lage din egen såpe trenger du en glyserinbase, pigmenter, eteriske oljer, former, tilsetningsstoffer (f.eks urter, tørket frukt, raspet appelsinskall, knuste kaffebønner eller havre). Hvordan lager man naturlige såper? Lett som en plett! Du bare varmer opp glyserinbasen i varmt vann og legger til ingrediensene. Hell miksturen inn i formene og la nedkjøle. Etter noen timer er såpene klare til bruk.

Gjør-det-selv parfymer. Hvordan lager du din egen favorittduft hjemmefra?
Gjør-det-selv: Kroppskrem for å bekjempe strekkmerker