Gjør-det-selv parfymer. Hvordan lager du din egen favorittduft hjemmefra?

Postet i: Gjør Det Selv

Hei alle sammen!

Om du sliter med å finne favorittparfymen din trenger du ikke lete lengre… bare lag dem selv istedenfor! Husk på å forberede de tre notene dine: kronen, hjertet og basen. Kombiner dem som du ønsker for å passe til begivenheten du skal bruke dem til eller tid på dagen og sesong.

Hvordan lager du din egen parfyme hjemmefra?

Jeg antar det ikke vil overraske deg når jeg sier at du må samle inn alle de riktige ingrediensene først. Velg de eteriske oljene separat, men sørg for at de passer godt sammen så du skaper en slags aromatisk helhet. Bortsett fra de eteriske oljene trenger du også ca. 30 ml destillert vann som utgjør baseingrediensen for parfymene dine. Selvfølgelig trenger du også en flaske med forstøver som du kan oppbevare parfymen din i. Om jeg skulle anbefalt deg noe ville jeg bedt deg gå for en mørk glassflaske for å beskytte parfymene dine mot sollys, fuktighet og andre faktorer som kan foreldre de hjemmelagde duftene dine.

Gjør-det-selv parfymer – steg for steg

Ta flasken og begynn å fylle den med eteriske oljer. Fortsett med dette, men vær forsiktig og tell dråpe for dråpe. Du kan riste flasken forsiktig en gang iblant for å hjelpe ingrediensene med å kombinere ordentlig. Så venter du litt og sjekker duften. Om du liker den kan du legge til flere dråper av oljene for å skape duften du ønsker. Når du har oppnådd parfymen du ville ha skrur du fast korken og legger vekk flasken så produktet får «hvile» i 48-72 timer (på et kjølig og tørt sted). Denne gangen lar dette ingrediensene blandes godt sammen.

Enda et steg avhenger av det destillerte vannet. Rist flasken forsiktig for å kombinere ingrediensene skikkelig. Husk på å ikke være for hardhendt fordi dette kan føre til at oljene endrer aroma. Seriøst. Nå er den hjemmelagde parfymen din klar til bruk.

Hvordan bruker man hjemmelagde parfymer?

Hjemmelagde parfymer er ment for å brukes på akkurat samme måte som de fra butikken. Spray parfymen over alle kroppsområdene du kan kjenne pulsen din på, som håndflaten og varmere kroppsdeler. Derfor bør du spraye på håndledd, nakke og i kløft. Du kan forvente at duften holder seg på huden din hele dagen. Faktisk har jeg noen nyheter til deg. Visste du at du kan forlenge levetiden på parfymene dine med vaselin? Hvordan gjør man det? Bare spre vaselin over kroppsdelene du vil spraye den hjemmelagde duften på.

Det som også er viktig er å sørge for at du oppbevarer gjør-det-selv-parfymene dine skikkelig. Dette betyr at du bør holde dem unna kilder til lys, fuktighet, høye temperaturer og luft. Og som du sikkert gjettet er badet et dårlig sted å oppbevare parfymer på. Heldigvis vil en mørk glassflaske beskytte gjør-det-selv parfymen mot alle disse negative faktorene.

Har du prøvd å lage dine egne parfymer før? Ble du fornøyd med resultatene?

Gjør-det-selv bodylotion bar. Hvordan tar man vare på huden etter et bad?
Gjør-det-selv såpe – Tradisjonell Hudpleierutine