Body Balm Bar: DIY. Oppskrift

Hallo der,

I dag vil jeg gjerne invitere dere til en kreativ workshop.

Jeg vil overtale dere til å lage en bar med kroppsbalsam som for det første er helt naturlig, for det andre er svært effektiv, og for det tredje ikke tar opp mye plass, noe som gjør den til det perfekte produktet til ferieturen.

Kroppsbalsamen du skal lage er et ganske mykt produkt som faktisk minner mer om såpe enn balsam. Den er superenkel å lage og den viktigste ingrediensen er fantasien din. Takket være kreativiteten vil du kunne lage et produkt som er perfekt for deg.

Grunningrediensene er tykke kosmetiske smør som brukes til kropps- og hårpleie: shea, babassu, cupuaku, etc. Disse må tilsettes i like proporsjoner til bivoks:

50 g (1.7 oz) sheasmør = 50 g (1.7 oz) bivoks

Såpen kan kjøpes i alle butikker som selger naturlig kosmetikk. For å kombinere ingrediensene må du varme dem opp i mikrobølgeovnen, for eksempel. Husk at når du blander flere kosmetiske smør må totalvekten være den samme som bivoksens totalvekt. Nå heller du blandingen i en fancy form (det er best med en silikonform siden det er lettere å få barbalsamen ut av den når den får fast form) og lar den ligge i et kjølig rom.

Hvis du vil at kroppsbalsamen skal lukte på riktig måte og være enda mer personlig kan du tilsette noen mystiske ingredienser. Listen over ideer er lang… La meg avsløre favorittstoffene mine, som jeg ofte tilsetter de tre oljene:

  • ÖŽ noen dråper naturlig essensiell olje – favorittduften min er sitrongress, men du kan bruke alle dufter du ønsker eller leke skaper av en ny aroma ved å kombinere noen dufter. Husk å gjøre det på en smart måte, for det er lett å overkomplisere prosessen.
  • ÖŽ vitamin E i dråpeform – bare tilsett 3-4 dråper hvis du planlegger å lage en body balm bar på størrelse med en muffins.
  • ÖŽ vitaminkompleks i pulverform – i stedet for ett vitamin kan du utstyre deg med et spesielt vitaminsett som passer ikke bare for å lage egne kremer, men som kan tilsettes alle andre hjemmelagde produkter.

Body balm bar er eksepsjonelt praktisk å bruke. Når den er i kontakt med huden blir baren varmet opp og smelter sakte. Derfor er alt du må gjøre å gni den mot huden eller varme den i hendene. Når du påfører produktet gir du huden en massasje.

Husk at en hjemmelaget body balm bar kan være en flott gave til en venninne! Kos deg! ;D

Alt Du Ikke Vite Om Fregner! Alt Du Ikke Vite Om Fregner!
Er det verdt å bruke naturlig kosmetikk? Hvorfor?