7 Vanligste Sminketabbene

Postet i: Gjør Det Selv | Sminke

Hallo damer!

Bli klar for en rekke tips og observasjoner om ting du må unngå når du sminker deg: ikke få deg selv til å se eldre ut og ikke skremme folk rundt deg med grotesk sminke som ser falsk ut. Jeg skal prøve å nærme meg temaet på en morsom måte 🙂 Mange jenter vet ikke engang at de gjør noe feil. Noen tabber er uakseptable. Følgende liste er nyttig for alle kvinner, ikke bare nybegynnere innen sminke. Les videre og… gjør det aldri igjen! 🙂

De vanligste sminketabbene

1. For mørk foundation. Jenter, husk: det blir alltid fiasko, og ser forferdelig og unaturlig ut. Du må ha sett de kvinnene på gaten med ansikt og hals i helt forskjellig nyanse. Det ser ut som om hodet og kroppen tilhører helt forskjellige sett 🙂 Man begynner å lure: er dette en kvinne, eller hva? Vil du at ansiktet skal se solbrunt ut, bør du lære deg å bruke solpudder.

2. Concealer? Hva trenger jeg concealer til?!
For eksempel å skjule skygger under øynene. Det er en dårlig idé å unngå øyeområdet når du påfører sminke: du kan se mørke ringer og utmattelse med en gang. Skal du ha smokey eye-sminke må huden rundt øynene være feilfri. En god concealer maskerer ikke bare skyggene, men tar også vare på huden.

3. Rouge. Hallo, dverg!
Ja, du leser riktig. Du husker sikkert Disney-eventyrene om dvergene. De har rosenrøde kinn som ser (ikke i vårt tilfelle) inntagende ut. Mange jenter vet ikke hvordan de påfører rouge. De smører bare produktet på kinneplene. Resultatet? Tåpelig.

4. Maskara som nesten bekjemper tyngdekraften.
Det er vanligst blant jenter. Jeg forstår ikke hvorfor kvinner synes at 7 lag maskara får dem til å se vakre, sexy og friske ut.

5. For mørke øyenbryn.
Det er et veldig vanlig problem. Sterk øyenbrynssminke og nyanse som ikke passer – brynene dine ser ut som om de lever sitt eget liv. De ødelegger hele imaget og får deg til å se unaturlig ut. Når jeg snakker med en kvinne med overdrevne bryn klarer jeg ikke å fokusere. Brynene er bare så distraherende.

6. For sterk leppestift.
Jeg overdriver ikke. Det er som med øyenbrynene. En sterk, upassende leppestiftnyanse gir ansiktet et tegnefilmaktig utseende. Jenter, det ser aldri bra ut. Aldri!

7. For lys leppestift.
Det viser seg at vi kan overdrive fargen den andre veien også. Jeg vet at nude nyanser er in, men å bruke en leppestift som er lysere enn foundationen din får deg til å se ut som om du ikke har lepper! Ansiktet ser litt skummelt ut. Aldri velg et slikt produkt.

Hverdagssminke – (mini)guide til hvordan du gjør deg klar
Hjelpsomme sminketriks – alt om concealeren